Untitled Document

The Book

Szegedi-Szabó Béla: VUKÁN

A BESZÉLGETÉS ELÉ

    Az itt olvasható beszélgetést 2008 augusztusától novemberig tartó időszakban - kizárva a zajos külvilágot -, folytattuk Vukán György budai lakásán. A felidézett emlékek, az ezek nyomán sarjadó gondolatok és érzelmek új megvilágításba kerültek. Célom az volt, hogy az ember és a művész beszéljen pályájáról és sorsáról, a legfontosabb dolgairól: családjáról, zenéről, hitről, boldogságról és fájdalomról.

Tette ezt végtelen őszinteséggel és szeretettel. A beszélgetést naplórészletek, dokumentumok szakítják meg és egészítik ki.

A legvégén egy különös, korunkban nem éppen szokványos utószó áll. Ez a szakrális búcsú, intelem és himnikus hangnem egyben Vukán György "végrendelete", üzenete azoknak akik ismerik és szeretik.

Budapest 2009. április 15.

Szegedi-Szabó Béla

CDs/DVDs »

60 YEARS ON STAGE ANNIVERSARY

LIVE IN CONCERT DVD

"... Amikor egy olyan nagyszabású koncert-DVD-t nézünk és hallgatunk, amely a művész hat évtizedes pályáján született alkotásokat mutatja be bő másfél órában, a lehető legszélesebb merítést adva, egyszeriben elképedhetünk : micsoda zseni alkotott és alkot velünk egy korban..." /Bércesi Barbara/

GRAMOFON 2010 Tavasz

CAE 057 CAE-VUKÁN RECORDS - WIDEVISION a DVD 5 csillagot kapott: x x x x x